Számos tejipari vállalkozást megbírságoltak

Tejipari vállalkozásokat ellenőrzött szeptember 11-e és október 13-a között az Országos Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA). 101 bírságot róttak ki, több mint 170 ezer lej értékben. Forrás: radiocluj.ro

Az ANSVSA megyei kirendeltségeinek felügyelői elsősorban azt vizsgálták, hogy betartják-e a cégek a tej begyűjtésével, szállításával, tárolásával, feldolgozásával, illetve a tejtermékek előállításával kapcsolatos előírásokat. Az akció során 635 állatfarmot, 504 gazdaságot, 324 tejbegyűjtő központot, 534 tejfeldolgozó egységet, illetve 45 olyan lerakatot ellenőriztek, amelyekben a tej-kifli program keretében osztott tejtermékeket tárolják. 

A felügyelők 101 bírságot róttak ki, összesen 172 860 lej értékben. Ugyanakkor 66 létesítmény esetében elrendelték a tevékenység ideiglenes felfüggesztését, 27-nek a működését betiltották, 184-et pedig figyelmeztetésben részesítettek, és határidőt szabtak meg a hiányosságok vagy mulasztások pótlására. 

Az ellenőrzések nyomán ugyanakkor elkoboztak és megsemmisítenek 774 kg tejterméket, amely a felügyelők szerint nem alkalmas emberi fogyasztásra.

Kapcsolódók

Kimaradt?