banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Az üzemanyag után befizetett jövedéki adó egy részének megtérítését kérik a fuvarozók

Az üzemanyagok után befizetett jövedéki adó egy részének megtérítését kérik a romániai fuvarozók a kormánytól. A fuvarozók érdekképviseleti szervezetei október elején tárgyalhatnak ismét erről a témáról a kormány képviselőivel - írja a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR) keddi közleménye. 

"Abból indulunk ki, amit Mihai Tudose miniszterelnök mondott, hogy abban az esetben, ha drágul az üzemanyag a benzinkutaknál a kormányrendelet következtében, akkor elgondolkodik azon, hogy a befizetett jövedéki adó egy részét megtéríti nekünk. Mivel szeptember 15-ig néhány bani hozzáadódott az üzemanyag árához, és szeptember 15-e után, a kormányrendelet következtében ismét emelkedett 10-12 banival, a COTAR és más szállítási érdekvédelmi szervezetek azt kérik Románia kormányától, hogy találjanak megoldást a jövedéki adó egy részének megtérítésére" - írja a dokumentum. 

A szövetség szerint azok, akik kidolgozták a rendeletet, nem vették figyelembe az üzemanyag árának vásárláskor tapasztalt ingadozását. 

"Azt sem vették figyelembe, hogy az üzemanyag-szolgáltatók nem tartják be majd az ígéretüket. Amint előrelátható volt, megemelték az üzemanyag árát. A második szakaszban történő adóemelést követően újabb találkozóra kerül sor a kormány képviselőivel. Reméljük, hogy korrekt megoldás születik a szállítók számára, hogy ne érintse negatívan ezt a szakterületet, amely a GDP 5 százalékát biztosítja jelenleg Románia számára" - írja az idézett forrás. 

Kapcsolódók

Kimaradt?