Magyar Termék Nagydíjas lett a Vásárhelyi Forgatag

Idén 64 termék és szolgáltatás nyerte el a Magyar Termék Nagydíja Tanúsító Védjegy használatát, közöttük a Vásárhelyi Forgatag, a Petry Hús és Hentesárú, a az OrtoProfil Prod és a mezőpaniti Therezia tejfeldolgozó vállalat.

A Vásárhelyi Forgatag szervezői miután kedd délután a magyar parlamentben átvették a díjat, a marosvásárhelyieknek ajánlották, „hiszen a Forgatag a marosvásárhelyieké” – adták hírül Facebook-oldalukon, ahol köszönetet is mondtak minden támogatónak, munkatársnak, segítőkész személynek.

Portik Vilmos a Maszolnak elmondta, már egy hónapja tudták, hogy megkapják az elismerést, de hírzárlatot rendeltek el. „Az idei Forgatagon jöttek a díjat odaítélő zsűri tagjai és ellenőrizték, hogy minden úgy van-e, ahogy a pályázatban megírtuk. Mindent rendben  találtak” – mondta a Forgatag főszervezője, aki tizenkét társával együtt vett részt az ünnepi díjátadáson. A szervezőcsapat hatvan személyt tesz ki, Budapestre azok mentek, akik egész évben dolgoztak a Forgatag létrejöttén – tudtuk meg Portiktól.

A vállalkozókat is kitüntették

Ugyancsak Magyar Termék Nagydíjban részesült három Maros megyei vállalkozás is: a Mezőpanitban működő Therezia tejfeldolgozó vállalat, valamint a marosvásárhelyi OrtoProfil Prod Románia és a Petry Hús és Hentesáru cég.

A díj azért is fontos az elismerésen kívül, mert egy kiemelkedő minőséget jelöl, kimagasló kategóriába sorolja azt a terméket, szolgáltatás, kulturális teljesítményt, amely megkapta azt. A márkanevet egy évig használhatják a díjazottak, azt követően a használatért fizetni kell, illetve rendszeresen ellenőrzik, hogy a minőség ugyanazon a színvonalon maradt-e, mint a díjazás pillanatában. 

A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez. A Magyar Termék Nagydíj védjegy az európai regionális tanúsító védjegyek sorába tartozik. Megtestesíti és kifejezi Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt. A Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet önkéntesen benyújtott pályázat alapján lehet elnyerni. A pályázati rendszer tisztaságát és sérthetetlenségét objektív követelményrendszer, pártatlan és független szakértői testület bírálata jelenti. Az odaítélt védjegy használatát a kiírók rendszeresen ellenőriztetik, ezzel is garantálva a folyamatos minőségi színvonalat a felhasználók, fogyasztók részére.

A Magyar Termék Nagydíj 20 éves működése során megítélt nagydíjak száma elérte a 673-at. A pályázat első meghirdetése óta több mint ötvenszeresére nőtt azoknak a kiváló pályázatoknak a száma, amelyek a 20 év alatt elnyerték a védjegy használatát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?