Kolozsvár a legvonzóbb romániai turisztikai célpont

Az év első hat hónapjában Kolozsváron gyarapodott a leglátványosabban a turisták száma – írja a Digi24. Január és június között több mint 200 ezer látogató érkezett a kincses városba, 28 százalékkal több a tavalyi időszakhoz képest. A legtöbb turista Magyarországról, Franciaországból, Németországból és Spanyolországból érkezett.

A Kolozsvárra látogató turistákat többek között a város építészete, és a több mint 700 éves múltja vonzza – tájékoztat a Digi24. Kirándulásuk alatt sokan idegenvezetőhöz fordulnak.Fotó: cluj.comAz Országos Statisztikai Intézet adatai szerint Kolozsvár az idei év első hat hónapjában elért turisztikai vonzerejével messze lekörözi a többi romániai várost. A listát Konstanca és Iași folytatja, 14 és 12 százalékos növekedéssel. Kolozsvár az országos átlag szinte háromszorosát teljesítette.

A kolozsvári polgármesteri hivatal szóvivője, Oana Buzatu tájékoztatása szerint a 28 százalékos növekedés számokban azt jelenti, hogy míg tavaly egész évben 170 ezren, idén egy fél év alatt 218 ezren voltak kíváncsiak Kolozsvárra.

A Turisztikai Információs Központot képviselő Marius Lazin elmondta: az első fél év 50,78 százalékos növekedést hozott a tavalyi év első hat hónapjához képest. A legtöbb turista április és június között látogatott a kincses városba. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?