A nyári szabadságuk alatt is sokan dolgoznak

A romániai dolgozók egyharamada nem szakad el a munkájától, amíg szabadságon van – derült ki egy felmérésből.

A megkérdezettek 36 százaléka mondta el, hogy sok időt tölt vakációban is munkával kapcsolatos teendőkkel. 37 százalék arról számolt be, hogy alkalmanként dolgoznak a szünidő alatt, amikor nagyon szükséges. 27 százalék egyáltalán nem foglalkozik munkahelyi dolgokkal ilyenkor.

A vállalkozók jelentős hányada nem hagyja abba a munkát ilyenkor sem, 88 százalékuk foglalkozik a munkával is szabadság alatt.

31 százaléka azoknak, akik rendszeresen dolgozik ilyenkor is, napi több mint két órát tölt ezzel, 26 százalékuk pedig vállalkozó. 18 százalék napi körülbelül 1 órát dolgozik szabadság alatt, 23 százalé kevesebbet.

A leggyakrabban használt munkaeszköznek a mobiltelefon számít, 68 százalékkal, 9 százalék a laptopot jelölte meg. 80 százalékuk elolvassa a munkával kapcsolatos e-maileket ilyenkor is, 66 százalék naponta ellenőrzi a leveleit.

A megkérdezettek 45 százaléka 6-10 napot vesz ki a nyáron, negyedük ennél többet. 5 százalék nem vesz ki egy napot sem ebben a periódusban.

Az eJobs felmérését május 1 és június 6. között készítették 1400 romániai dolgozóval, akik 34 százaléka vezető pozícióban van vagy vállalkozó. A legtöbb megkrédezett 26 és 45 év közötti volt.

Kimaradt?