Ötszáz munkahelyet hirdet meg idén a Renault Románia

Ötszáz munkahelyet hirdet meg ebben az évben a Renault Románia - jelentette be kedden Nagyváradon Yves Caracatzanis, a Renault-csoport romániai vezérigazgatója, az Automobile Dacia elnöke. 

Sajtótájékoztatóján Yves Caracatzanis hangsúlyozta, az ország több nagyvárosába is ellátogat, a helyi hatóságokkal való egyeztetéseinek célja azonosítani azokat a területeket, amelyeken lehetőség lenne az együttműködésre. Az egyik ezek közül az oktatás. 

"Argeşen például partnerségi megállapodásokat kötöttünk a duális képzés megvalósítása érdekében. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a Renault Románia 500 állást kínál különféle képzettségi szintű személyeknek" - mondta Yves Caracatzanis. 

A sajtótájékoztatón részt vett a Bihar Megyei Tanács elnöke, Pásztor Sándor is, aki hangsúlyozta, a helyi és megyei hatóságok vállalták, hogy a megye mind a tíz városában lehetőséget biztosítanak elektromosautó-töltőpontok kialakítására, "és ha kell, finanszírozzák is ezek létrehozását". 

Florin Birta alpolgármester megjegyezte, az önkormányzat nyitott az együttműködésre, erre utal az is, hogy a helyi tanács már elfogadott egy határozatot, amelynek értelmében első körben négy elektromos töltőállomást létesítenek Nagyváradon, egy másik határozattal pedig adómentessé tették az elektromos autókat. 

Kapcsolódók

Kimaradt?