Több mint 130 ezer turista 7,5 millió eurót költött el a pünkösdi hosszú hétvégén

Több mint 130 ezer turista hozzávetőlegesen 7,5 millió eurót költött el a hazai vendéglátó-ipari egységekben a pünkösdi hosszú hétvégén - tájékoztat közleményében a Romániai Turisztikai Munkáltatók Szövetsége (FPTR).

Eszerint több mint 50 ezren a tengerparton töltötték a minivakációt, és hozzávetőlegesen 3 millió eurót költöttek el. A tengerparti üdülőtelepek közül Mamaia és Năvodari bizonyult a legnépszerűbbnek, de sok turista volt Vama Vechén, Szaturnuszon, Vénuszon, Jupiteren és Neptunon is. Az árak 30-40 százalékkal kisebbek voltak a nyári tarifáknál.

Bár a hegyvidéki térségekbe esős időt jósoltak pünkösdre, több mint 20 ezer hazai turista töltötte az elmúlt napokat hegyvidéki szállodákban, panziókban, hozzávetőlegesen 1,2 millió eurót költve el. A legtöbben a Prahova völgyi üdülőtelepeket választották, ahol személyenként 80 és 500 lej közötti összegért kínálták a szállást.

A hazai gyógyfürdők szolgáltatásait 15 ezer turista vette igénybe a pünkösdi hosszú hétvégén, ők csaknem 700 ezer eurót költöttek el. Egy félixfürdői, négycsillagos szállodában 600 lejbe került a szállás három éjszakára, reggelivel.

A Duna-Deltában 1.500 vendéget jegyeztek a vendéglátó-ipari egységekben, az APTR számításai szerint ők 200 ezer eurót költöttek. Itt egy háromcsillagos szállodában 500 lejt kellett fizetni három éjszakára.

Kapcsolódók

Kimaradt?