Legyen minden faluban bankautomata – kérte a bankároktól a kormányfő

Románia vidéki települései "kevésbé vonzók pénzügyi szempontból" a bankok számára, nyilatkozta hétfőn Sorin Grindeanu miniszterelnök, hozzátéve: eljött az ideje, hogy minden faluban vagy községben legyen legalább egy bankautomata.

"Nem kérem, hogy úttörő vagy önkéntes munkát végezzenek, csak azt kérem, hogy gondoljanak a vidék óriási gazdasági potenciáljára, hiszen itt él a román lakosság fele, és azt hiszem, hogy ez korlátlan lehetőségeket kínál" – üzente Grindeanu a bankok képviselőinek a Pénzügyi Piac Fórumán.

A kormányfő szerint érdemes figyelembe venni, hogy a pénzügyi tranzakciók jelentős része interneten történik, és a nyugati országokban tapasztalt tendenciát Románia is követi, hiszen kevesebb bürokráciával, az átutalások idejének csökkenésével, olcsóbb szolgáltatásokkal jár, ugyanakkor korlátozható ezáltal a szürkegazdaság, és nőhet a külföldi befektetők érdeklődése.

A Bankok Romániai Egyesülete hétfőn megszervezte a Pénzügyi Piac Fórumát. Az eseményen részt vesz a Román Nemzeti Bank kormányzója, Mugur Isărescu is.

Kapcsolódók

Kimaradt?