Jövő héten nyitja kapuit a Csík-Expo

Komoly hagyománya van ma már Csíkszeredában a Csík-Exponak, a fogyasztási cikkek nemzetközi vásárának. Az eseményt 26 év után először, idén nem a Vákár Lajos Műjégpályán, hanem az Erőss Zsolt Arénában szervezik meg. Az expón Hargita megyei, romániai és magyarországi forgalmazók is jelen lesznek.

Jövő csütörtökön, május 25-én kezdődik és vasárnapig, 28-ig tart a nemzetközi vásár, amelyre – a helyszínválasztás mellett – számos más újdonsággal készülnek. A kiállítást szervező Expo-Har vállalat munkatársai, Földi Zsuzsánna és Kovács-Szécsi Attila szerdán délelőtt ismertette az idei kiállítás programját, illetve a felhozatalt.

A kiállításon jelen lesznek többek között ruhaneműket, kozmetikumokat, ékszereket, konyhai gépeket, bútorokat, élelmiszeripari termékeket, szeszes italokat, ipari termékeket, fűtő berendezéseket, kézműves alkotásokat és még sok minden mást forgalmazó és gyártó cégek. Az expón természetesen az üzletihez viszonyítva jutányosabb áron lehet a termékekhez hozzájutni. Az anyaországi cégek is lényegesen nagyobb számban jelennek meg az idén, de ott lesznek többek között Temes, Arad, Szatmár és Kolozs megyei cégek is.

A Csík-Expo nemcsak a vásárlásról szól majd, hanem a tapasztalatcseréről is. A Magyar Nemzeti Kereskedőház is jelen lesz a nemzetközi vásáron, a jövő csütörtöki hivatalos megnyitó után a Hargita Vendégváróban a kereskedőház kilenc vendége, gazdasági, valamint IT-szakemberek tartanak előadást. A B2B (Business-to-business) jellegű találkozó, melyet a Csíki Vállalkozók Egyesületével szerveznek meg, jó lehetőségeket kínál a helyi és a máshol működő cégek közötti üzleti kapcsolatok kialakítására, tapasztalatcserére.

„Országos viszonylatban Hargita megyében a legkisebbek a fizetések. Ez olyan tény, ami ellen csak úgy tudunk tenni, hogy a gazdasági szereplőink összefognak. Ehhez szeretnénk hozzájárulni az általunk szervezett programokkal” – fejtette ki Kovács-Szécsi Attila.

A Csík-Expón a szórakozásról sem feledkeznek meg, a gyermekek számára vidámparkot állítanak fel a sportcsarnok előtt, ugyanakkor koncertekkel is szórakoztatják majd a kiállításra ellátogatókat. Az expóra való belépés ingyenes, és minden nap délelőtt 10 órától este 7 óráig látogatható. 

Kimaradt?