Írásban vállalta az építő, hogy betartja a határidőt a Szászsebes–Torda autópályán

Nem haladnak megfelelőképpen a munkálatok a Szászsebes–Torda autópálya első szakaszán, ezért behívtam a minisztériumba a kivitelezőt, ahol írásban vállalta, hogy betartja a határidőt, máskülönben felbontom a szerződést - jelentette be szerda este Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

„Világosan megmondtam, hogyha nem tartják a határidőt, felbontom a szerződést' - mondta Cuc, a közszolgálati román televízió adásában. A miniszter beszámolt arról, hogy a Lugos - Déva pálya 28,5 kilométeres szakaszából 15 kilométert már átadtak a forgalomnak. Egy másik szakasz 80, egy következő mintegy 50 százalékban épült fel. Mindkét épülő szakaszt még idén átadják a forgalomnak. 

Európai Uniós alapokból mintegy ötmilliárd euró értékben írnak ki idén közbeszerzési eljárást az infrastruktúra területén - jelentette be a szállításügyi miniszter. A tervek egy része, amelyek között van a Piteşti–Nagyszeben autópálya is, nem új. „Mások is meghirdethették volna a licitet, de nem tették” – mondta Cuc a közszolgálati román televízió adásában. Cuc szerint év végére 90 kilométer autópálya készül el. 

A miniszter azt mondta: dolgoznak az észak-erdélyi pályán és hozzálátnak a Marosvásárhely–Gyergyóditró–Iaşi sztráda dokumentációjának összeállításához is.

Kapcsolódók

Kimaradt?