Sepsiszentgyörgyön konferenciáztak EU-s és hazai pénzügyi támogatásokról

A vissza nem térítendő európai uniós és hazai pénzügyi támogatásokról tartott konferenciát Sepsiszentgyörgyön a marosvásárhelyi Európai Uniós Pályázatíró Központ (Centrul de Elaborare Proiecte Unionale, CEPU).

A Uniós támogatás a Vállalkozásod számára című csütörtöki tájékoztató szemináriumon közel száz háromszéki vett részt azzal a reménnyel, hogy vállalkozásának ötletei kivitelezhetők, vissza nem térítendő pénzek lehívására pedig jogosultak.

Az uniós és hazai alapok elnyerésére különböző feltételeknek kell megfelelni – derült ki. Az előzetes, ingyenes pályázóképesség leellenőrzését a marosvásárhelyi tanácsadó cég végzi majd el, az együttműködési szerződést pedig csak a pályázási feltételeknek megfelelt cégekkel, vállalkozokkal írják alá. A CEPU gondoskodik ugyanakkor az üzleti terv megírásáról, a megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséről és a megnyert pályázat gyakorlatba ültetéséről.

Számos kezdeményezést ismertettek, így vidéki panziókat, mezőgazdasági, termelői, kereskedelmi, szolgáltatási, mérnöki tevékenységeket, műszaki tanácsadást, stb. A találkozón megjelentek 250 alkalmazott fölötti nagyvállalkozások képviselői, kis- és középvállalkozások tagjai, de olyan fiatalok is, akik szeretnék az Európai Uniós Pályázatíró Központ segítségét kérni saját vállalkozásuk elindításához.

A CEPU többek között ellenőrzi a kérelmezők jogosultságát, monitorizálja és azonosítja a fejlesztési ötletekhez szükséges finanszírozási programokat, szakértői véleményekkel segíti a vállalkozásokat, részt vesz a projektek fejlesztésében és előkészítésében, megvalósíthatósági és üzleti terveket készít, segít az elfogadott projektek véghezvitelében.

A cég korábban Zilahon, Szebenben, Szatmárnémetiben, Besztercén, Nagybányán, Aradon, Nagyváradon, Temesváron, Konstancán, és számos más településen tartott konferenciát a témában.

A CEPU 2006. októberében a budapesti székhelyű Országos Pályázati Tanácsadó Iroda európai uniós pályázati tanácsadó vállalkozás leánycégeként jött létre. A CEPU KFT Románia egyik legsikeresebben működő pályázati tanácsadó és pályázatíró irodája. A cég megkereshető a cepu1@cepu.ro; cepu2@cepu.ro vagy cepusales@cepu.ro e-mail címeken, illetve a 0751 244 004 és 0751 245 011 telefonszámokon.

Kimaradt?