Igazi Csík Sör: a termelés most áll, „ideiglenesen” márkanevet váltanak

Várhatóan nevet vált az Igazi Csíki Sör, miután a bíróság betiltotta a gyártását és a forgalmazását ezen a márkanéven – közölte Facebook-oldalán a gyártó.

A közlés szerint a jelenleg a csíkszentsimoni üzemben a termelés és az értékesítés szünetel. A gyártó emlékeztet, hogy a január 27-én hozott ítélet értelmében, a Heineken kérésére azonnali hatállyal be kell szüntetniük az értékesítését, népszerűsítését, forgalmazását és kínálását minden olyan terméküknek, amely tartalmazza a Csíki Sör, vagy a Csíki elnevezést. Ez a termékeik 90 százalékát érinti (Igazi Csíki, Csíki Barna, Igazi Csíki Mézes).

Ugyanakkor az ítélet megtiltja ezeknek a termékeknek a raktározását is, így – jóllehet az ítélet a Magyarország területére nem vonatkozik –, ellehetetleníti ezek exportra történő, helyi gyártását is, s ezáltal az egész márkát.  A gyártónak 30 napja van arra, hogy visszahívjanak a piacról minden olyan tárgyat és eszközt, amin megjelenik a fenti kifejezések valamelyike, beleértve az összes rekeszt, ernyőt, sátrat, hűtőszekrényt stb. Ellenkező esetben ezeket bezúzzák.

„Minden lehetséges uniós jogorvoslati lehetőséget igénybe fogunk venni, hogy az igazunknak érvényt szerezzünk, a román bírósági döntést az Európai Bíróságon megtámadjuk. A külső IDEIGLENESEN megváltozhat, de az íz, a minőség és az életérzés soha!” – írja a gyártó.

Kapcsolódók

Kimaradt?