Több mint 350 millió euróért cserélt gazdát a Profi üzletlánc

Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb befektetési alapja vásárolta meg a Profi üzletláncot. A Mid Europa Partners több mint 350 millió eurót fizetett a részvényekért – tudta meg piaci forrásokból a zf.ro.

A Profi üzletláncot eddig is egy befektetési alap, az Enterprise Investors birtokolta. A lengyel társaság még a nyáron jelentette be, hogy megválna a jelenleg 470 üzletből álló hálózattól, és november közepéig várja az ajánlatokat az érdeklődőktől.

A Mid Europa Partners az utolsó fordulóban a BC Partners befektetési alappal versengett a részvényekért. A Profi-üzletláncért kifizetett több mint 350 millió euró a legnagyobb eddigi tranzakció a hazai kiskereskedelmi piacon.

A Mid Europa Partnersnek több jelentős befektetése volt eddig Romániában, többek között a Regina Maria magánklinika-hálózatot is működtetik. Piaci források szerint az alap korábban fontolgatta a Billa üzletlánc megvásárlását is.

A Profinak rendkívül nagy az országos lefedettsége, kisebb településeken is vannak üzletei, és az idei becsült forgalma 780 millió euró. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?