Sepsiszentgyörgy növelné az uniós alapokra pályázó cégek és civilek esélyeit

Sepsiszentgyörgy városfejlesztési stratégiájába belefoglalják a jogi személyek, civil szervezetek és magánszemélyek fejlesztési terveit is, amelyekre uniós alapokat pályáznak - mondta Antal Árpád.

A polgármester sajtótájékoztatón rámutatott: növelni szeretnék az Európai Uniós alapokra pályázó sepsiszentgyörgyi vállalkozók, intézmények, civil szervezetek és magánszemélyek esélyeit, hiszen a 2020-ig tartó pályázati kiírásokban az értékelésnél több pontot kaphatnak azok a tervek, amelyek szerepelnek az adott település fejlesztési terveiben.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata várhatóan jövő hónapban fogadja el a városfejlesztési stratégiát, ezért Antal Árpád felhívja azon vállalkozók, civil szervezetek és magánszemélyek figyelmét, akik bármire pályázni szeretnének, hogy a következő két hétben keressék fel a városházát, mutassák be pályázati elképzeléseiket, hogy megvizsgálhassák, miként lehet azokat integrálni a városfejlesztési stratégiába.

A polgármester szerint minden pályázati ötlettel érdemes felkeresni a városházát, hiszen a jelenleg közmeghallgatáson lévő városfejlesztési stratégia átfogó, így nagy eséllyel integrálni tudják az elképzeléseket, ezzel növelve esélyeiket az uniós alapok lehívására - a városnak fontos, hogy a cégek, civil szervezetek vagy magánszemélyek uniós pénzekből fejlesszenek.

Sepsiszentgyörgy városfejlesztési stratégiáját várhatóan az önkormányzat jövő hónapi ülésén fogadja el - mondta Antal Árpád, aki elmondta: nagyszámú szakértői csapat hosszú ideig dolgozott a stratégia kidolgozásán, viszont egyes elemeit aktualizálni kell.

Kimaradt?