Ismét a Google lett a világ legerősebb márkája

Ismét a Google lett a világ legerősebb márkája - tájékoztat a hirado.hu. 

A listát egy dinamikus pontszám elnevezésű új mutató alapján állították össze. A dinamikus pontszám négy összetevőből épül fel: agilitás, reakciókészség, innováció és szociabilitás – az IPG Mediabrands ezek alapján készítette a most nyilvánosságra hozott D100-as listáját. A D100 a világ 100 legmagasabb dinamikus pontszámmal rendelkező márkáját felsoroló lista.

Első tíz helyén az alábbi márkák találhatók:

1. Google
2. Amazon
3. Samsung
4. Nike
5. Intel
6. NASA
7. BMW
8. Mercedes-Benz
9. Audi
10. Lenovo

A lista kidolgozása során több mint 10000 fogyasztóval készítettek felmérést négy globális régióban, öt fő piacon (ideértve az Amerikai Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Németországot, Kínát és Indiát). A fogyasztóknak egyaránt feltettek nemzetközi és az adott piacon honos márkákra vonatkozó kérdéseket, amelyek összesen több mint 1200 márkára terjedtek ki.

Globális márka alatt olyan nagy, multinacionális vállalatok márkái értendők, amelyek több kulcsfontosságú piacon jelen vannak (pl. Coca-Cola, Nike és BMW). Az adott piacon honos márkák alatt olyan kevésbé ismert márkák, amelyek csak egyetlen piacon vannak jelen (pl. a Royal Mail az Egyesült Királyságban vagy a Hajmola Indiában).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?