Prioritás a Kolozs megyei tanács számára a reptér fejlesztése

Vákár István, a Kolozs megyei tanács alelnöke és Enyedi Tamás, az ifjúság megyei tanácsos jelöltje találkozott tegnap a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér vezetőségével. A találkozón David Ciceo, a reptér igazgatója mellett részt vettek a gazdasági, a kereskedelmi és az ügyviteli főosztályok vezetői.

„A kolozsvári reptér kulcsszerepet játszik a külföldi, nagy beruházások megvalósulása szempontjából. Éppen ezért a Kolozs megyei tanács RMDSZ frakciója prioritásként kezelte mindig a légikikötő fejlesztését” – mondta el Vákár István. Az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje elmondta, hogy az elmúlt években a reptér vezetése jó kezekben van, szakmailag felkészült csapat irányítja, és ez meglátszik az utasforgalom növekedésén is. A kolozsvári reptér, Románia legnagyobb vidéki reptere, kizárólag a Bukarest Otopeni Repülőtér bonyolít le nagyobb utasforgalmat.

„Ahhoz, hogy az itthon maradás ne egy opció, hanem egy biztos döntés legyen, versenyképes munkahelyekre, biztonságos megélhetésre van szükségük a fiataloknak. A saját vállalkozás alapításának lehetősége mellett szükség van új állásokra is. A reptér megléte és bővítése közvetve és közvetlenül is új munkahelyeket teremt” – mutatott rá Enyedi Tamás, megyei tanácsos jelölt.

A reptér további fejlesztése szempontjából az igazgató elmondta, hogy a kifutópálya megnagyobbítás és a teherszállító gépek számára tervezett terminál megépítése kiemelt fontossággal bír. Természetesen folyamatosan bővül a járatok száma is, a tervek szerint 2016-ban közel 2 millió utast lát majd el a kolozsvári reptér. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?