Egy ingatlancég menedzserének a legnagyobb a bére Romániában

Egy ingatlanbefektető vállalat vezérigazgatója Románia legjobban kereső alkalmazottja. Az adóhatóság (ANAF) szerint a topmenedzser tavalyi fizetése havi 216 ezer euró volt.

Az ANAF nem fedte fel az illető kilétét, de román bulvársajtó kinyomozta, hogy a görög Joannis Papalekasz az a titokzatos személy, akinek az adóbevallása szerint a bónuszokkal együtt közel 1 millió lej a bére. Az üzletember 2013-ban alapította a Globalworth ingatlanbefektető vállalatot, amelynek vezérigazgatóként az alkalmazottja is.

A cég elsősorban a romániai ingatlanpiacon vetette meg a lábát, ami nem csoda, ugyanis Papalekasz már 15 éve Romániában él. A Globalworth az elmúlt években korszerű irodaházakat épített Bukarestben, a Nusco Tower, az Unicredit Tower, a Bucharest One, a Cathedral Plaza és az Upground Towers csak néhány ezek közül. A cég a román fővárosban mára már 800 millió euró értékben birtokol ingatlanokat.

A bulvársajtó szerint a 40 éves Papalekasznak nincsenek testőrei, szeret elvegyülni a tömegben, maga vásárol be, és rendszeresen kiugrik ebédidőben az irodájából egy-egy szendvicsért. 

Kapcsolódók

Kimaradt?