Lerohanja a vendéglősöket és a lokálokat az adóhatóság

Az ortodox húsvétig sűrűbben ellenőrzik az éttermeket, klubokat és lokálokat az adóellenőrök – jelentette be pénteken az országos adóhatóság.

Az ANAF közlése szerintaz eddigi ellenőrzéseik során kiszabott bírságok és az elkobzott árukészlet értéke eléri a 2,1 millió lejt. Összesen 15 tonna zöldséget és gyümölcsöt valamint 3,6 tonna szeszesitalt koboztak el az elmúlt napokban.

A következő időszakban a megfelelő pénztárgépek meglétét vizsgálják, valamint azokat a kereskedőket igyekeznek kiszűrni, akik nem állítanak ki nyugtát vagy az ezt helyettesítő dokumentumot a vásárlóknak. Ha az így átvett összeg eléri az ezer lejt és egyben nagyobb mint az aznapi bevétel három százaléka, a kiszabható bírság értéke elérheti a 27 500 lejt is. Ha a kereskedőt az utóbbi 24 hónapban már megbüntették hasonló kihágásért, 30 napra felfüggeszthetik a működési engedélyét.

Az ortodox húsvétig átfogó ellenőrzik a termékekek útját az országba belépéstől a lerakatoknál történő átvételükig. Az adóhatóság azzal magyarázza az országos akcióját, hogy ebben az időszakban megugrik az áruforgalom, s ezzel párhuzamosan az adócsalás mértéke is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?