Moldován: mulasztott a CNADNR vezérigazgatója, váltsák le

Írásban fogja kérni az RMDSZ a szakminisztertől a CNADNR vezérigazgatójának leváltását, mert az nem adta ki a szükséges engedélyeket annak érdekében, hogy a TordaMarosvásárhely útszakasz egyik lehajtó részének építkezési munkálatait megkezdje a kivitelező.

„A sajtóból értesültünk arról, hogy az Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR) nem adta ki a szükséges engedélyeket annak érdekében, hogy a Torda – Marosvásárhely útszakasz egyik lehajtó részének építkezési munkálatait megkezdje a kivitelező. Többszörös érdeklődésemre a szakminiszter és a CNADNR vezérigazgatója is az elmúlt héten tájékoztatott arról, hogy minden engedélyt, amely az építkezéshez szükséges, az általa vezetett intézmény jóváhagyott és problémamentes ezáltal az autópálya építkezésére vonatkozó munkálatok folyamata. A mai információk értelmében azonban félretájékoztattak bennünket” – fogalmazott Moldován József, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője azt követően, hogy fény derült a CNADNR mulasztására.

„Elfogadhatatlan az a módszer, amellyel ennek az intézménynek a vezetősége dolgozik. Mulasztásokat mulasztásokra halmoz, a munkát akadályoztatja folyamatosan. Írásban, egy hivatalos átiratban fogja kérni az RMDSZ a szakminisztertől a CNADNR vezérigazgatójának leváltását, hiszen az ilyen jellegű félretájékoztatások megengedhetetlenek” – tájékoztatott Moldován József, majd rámutatott arra, hogy Románia nem fejlődhet gazdaságilag sem, ha ilyen jellegű szokásokat honosítanak meg az intézményvezetők a közigazgatásban. „Marosvásárhely és Torda között számos baleset történik, ez mindazért van főleg, mert egy forgalmas útszakaszról van szó. Az autópálya munkálatainak befejezése elsőrangú prioritás kell legyen mindenki számára, amely nemcsak biztonságot nyújt majd az erdélyi magyaroknak, hanem gazdaságilag is fellendíti a régiót” – szögezte le Moldován.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?