Bezárják a bibarcfalvi borvíztöltőt

A hónap végén elbocsátják a bibarcfalvi borvíztöltő összes alkalmazottját, a cég ellen elindítják a felszámolási eljárást. A Kovászna megyei Munkaerő Ügynökség vezetője, Kelemen Tibor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az erdővidéki borvíztöltődét működtető United Euro nevű cég december 20-tól, 123 alkalmazottjától válik meg.biborteni

A tömeges elbocsátás ellenére a munka nélkül maradt alkalmazottak nem kapnak végkielégítést, mondta Kelemen Tibor, aki szerint a cég ellen felszámolási eljárás indul, de tervezik a tevékenység újraszervezését.
A töltő bezárásának oka, hogy novemberben jelentősen visszaesett a bibarcfalvi borvíz iránti kereslet, nem tudják tovább fenntartani a gyár működését. Gondot jelent viszont, hogy olyan szakképzett személyek válnak munkanélkülivé, akik 10-15 éve dolgoznak a bibarcfalvi borvíztöltődében.

A Munkaerő Ügynökség megkereste a többi háromszéki ásványvíz-palackozót is, de a kereslet visszaesésére panaszkodtak, és nem vállalták, hogy alkalmazzák a Bibarcfalváról elbocsátott szakképzett embereket.bibort

A bibarcfalvi borvíztöltő alkalmazottai több hónapja panaszkodnak a fizetéseik elmaradása miatt, és többször sztrájkoltak is. Ördög Lajos, a Kovászna megyei Munkafelügyelőség vezetője a maszol.ro-nak elmondta: a gyárat több cég is működteti, van, amelyik ellen már korábban elindult a felszámolási eljárást.
A munkafelügyelőség felszólította az érintett cégeket, hogy tegyenek eleget kötelezettségeiknek, és fizessék ki alkalmazottaikat. Amennyiben ez mégsem történik meg, az érintettek peres úton juthatnak béreikhez, mondta Ördög Lajos.

Kimaradt?