Júliustól indul ismét a légi személyszállítás Aradról

Megpróbálnak „életet lehelni” az aradi repülőtérbe, ahonnan a nyártól a Join Airlines légitársaság indít bel- és külföldi járatokat. Jegyeket várhatóan már áprilistól lehet vásárolni elővételben – jelentették be a hétfői sajtótájékoztatón az aradi megyeházán.

Veronába, Stuttgartba, Bécsbe és Bukarestbe indít heti hat járatot a Join Airlines júliustól Aradról – közölte Bernard Jacobs, a társaság elnöke, hozzátéve, hogy a jövő hónap közepétől már lehet online jegyeket foglalni. „Bécsből a világ sok más célpontja elérhető, Bukarestet azért választottuk, mert Aradnak szüksége van egy közvetlen összeköttetésre a fővárossal. Stuttgart azért fontos, mert sok németországi érdekeltségű vállalt működik az aradi ipari övezetben, Verona mellett meg az szólt, hogy sok román él és dolgozik Olaszországban” – sorolta az elnök az érveket, hogy a húsz úticéljuk közül miért épp ezt a négyet választották Aradnak. Az észak-itáliai település és a sváb nagyváros amúgy korábban is rendszeresen elérhető volt a Maros-parti városból, amikor még más légitársaságok használták a repteret. A Join Airlines charter-járatokat is tervez indítani, ezért egy 50 személyes és két 110 férőhelyes légibusz állandóan Aradon állomásozik majd.

Adrian Ţolea mint a repülőteret fenntartó megyei tanács ideiglenes elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a felújítás alatt álló légikikötő munkálatait 90 százalékban befejezték, gyakorlatilag már csak a berendezéseket kell beszerezni.

Az aradi repülőtéren legutóbb a Wizz Air bonyolította a személyforgalmat: 2012 nyarán indította újra bergamói járatait, ám tavaly áprilisban bejelentette, hogy elköltözik Aradról. Azóta a kifutókat csak a teherszállító gépek használták (ritka esetben Temesvárról irányítottak át repülőket), de ezek is egyre kevesebben vannak, így a Cargo-terminált is felére csökkentik, helyette az utasterminált bővítik. A Join Airlines Aradra „költözéséről” január végén írtak alá megállapodást.

 

Kimaradt?