Elképesztő összegekbe került az Oscar-gála

A csillogás és luxus mellett az Oscar-gála hatalmas üzlet. Los Angeles gazdasági fejlesztési tanácsa szerint évi 130 millió dollárt juttat a gazdaságba - tájékoztat az EuroNews.

A 152 méter hosszú vörös szőnyeg például 25 ezer dollárba kerül. A 24 karátos arannyal bevont híres szobrocska darabja körülbelül 900 dollárt ér, az 50 szoborért 45 ezer dollárt fizettek a szervezők idén.

Az arany szobrokon túl a biztonság éri a legtöbbet. A felkészülés, a biztonsági tervek készítése, a helyszín biztosítása több havi előkészületet igényel, melynek ára negyedmillió dollár.

Azután jöhet a bál, ahol a hírességek nem ihatnak akármit. A pezsgőre 87 ezer, a borra 58 ezer, míg csokoládéra 20 ezer dollárt költöttek a szervezők, a vacsora összkiadása pedig elérte az 1,8 millió dollárt.

Tavaly az amerikai filmakadémia több mint 38 millió dollárt költött az Oscar-gálára és az azt övező rendezvényekre.

Persze a színészek is mélyen a zsebükbe nyúlnak a tökéletes megjelenésért. Legalábbis ha valaki nem olyan szerencsés, hogy egy-egy divatszalon felajánlja kreációját a reklámért cserébe.

Fodrászra átlagosa 5 ezer dollárt költenek a nők és a férfiak egyaránt. A fogfehérítés 2 ezer, míg a smink szintén 5 ezer dollárba kerül. Egy-egy ruha akár 200 ezer dollárt is érhet, míg egy kis kézitáska százezer dollár körül mozog. Az alsóneműkre 150-600 dollárt szánnak a sztárok – az eonline.com adatai szerint.

Kapcsolódók

Kimaradt?