Az Opel Astra lett az év autója

Az Opel Astrát választotta a 2016-os Év Autójának közel hatvan európai autóipari szakújságíró, az eredményt hétfőn hozták nyilvánosságra a Genfi Autószalon nyitónapjának előestéjén.

A döntés utolsó körében az Opel Astra riválisa a Jaguar XE, a BMW 7-es sorozatának szedánja, az Audi A4, a Mazda MX5, a Skoda Suberb és a Volvo XC90 SUV volt.

Az idei Év Autójának ötajtós és Sports Tourer változata teljesen új, könnyűszerkezetű jármű architektúrára épül. Teljesítményét a Szentgotthárdon gyártott, legújabb generációs benzin- és dízelmotorok adják.

Az 1964-ben alapított európai Év Autója díjat az ideivel együtt már ötször nyerte el az Opel. Az Opel Kadett E volt az első rüsselsheimi díjazott, 1985-ben. Két évvel később az Omega A, 2009-ben az Insignia, 2012-ben az Ampera győzött.

Tavaly a Volkswagen Passat limuzin nyerte el az év autója címet. A 86. Genfi Autószalon a szűken vett szakma számára keddtől, a nagyközönség számára szombattól látogatható március 13-áig. 

A világ egyik legnevesebb autós seregszemléjén az idén 30 országból mintegy 200 kiállító vesz részt több mint 120 újdonságával. A közönségnapokon 650-700 ezer látogatóra számítanak a rendezők.

Kapcsolódók

Kimaradt?