Ismét kapnak támogatást a civil szervezetek Nagyváradon

Elfogadta Nagyvárad idei költségvetését szerdán a város önkormányzati képviselőtestülete. A büdzséből idéntől újra kaphatnak támogatást a nagyváradi civil szervezetek - tájékoztatott Huszár István alpolgármester.

A civil szervezetek részére 300 ezer lejt különítettek el. Számukra a támogatást 2012-be függesztették fel a bihari megyeszékhelyen.

Az egyházaknak 400 ezer lej jut, ezt a felekezetek tagjainak számával arányosan osztják majd el - mondta az alpolgármester, akitől azt is megtudtuk: a fiatal sportolók támogatására szánt összeget is felemelték 170 ezer lejre az eddigi 150 ezer lejről.

Huszár kiemelte, Szacsvay Imre nagyváradi szobrának környéke is megszépülhet, mivel elfogadták az RMDSZ-frakció ama kérését, hogy a szobor körülötti teret önkormányzati támogatással tegyék rendbe. Erre 27 ezer lejt különítették el - mondta.

Idén egyébként 878,4 millió lej bevétellel és 901,4 millió lej kiadással számolnak Nagyváradon, a különbözetet az elmúlt évek költségvetési többleteiből fedezik. A költségvetés szavazásakor a jelenlévő három szociáldemokrata párti tanácstag tartózkodott.

Kapcsolódók

Kimaradt?