Gyenge évet zárt a Microsoft

Nem zárt jó negyedévet a Microsoft, ahogy a legtöbb amerikai multinál, úgy itt is a rendkívül erős dollár fogta vissza a teljesítményt.

A cég bevétele 10 százalékkal, 23,8 milliárd dollárra mérséklődött, miközben az üzemi eredmény 23 százalékkal, a profit pedig 15 százalékkal, 5 milliárdra csökkent a negyedik naptári negyedévben. Az árfolyamhatást kiszűrve, konstans árfolyamon számolva már nem ennyire rossz a helyzet, az egyszeri hatások nélkül a bevétel 3 százalékkal, a profit pedig 20 százalékkal emelkedett volna.

A Microsoft az elmúlt időszakban stratégiát váltott és a mobilos stratégiát a keresztplatformos, univerzális elérésre hegyezte ki. Az Office alkalmazásokat iOS-en és Androidon is teljes jogú polgárrá emelte. A a cég 30 millió aktív mobil Outlook-felhasználóról számolt be iOS-en és Androidon, míg a Skype 900 millió, a mobil Office pedig 340 millió letöltést regisztrált.

A szerver- és felhőszolgáltatás egyértelműen a legjobban teljesítő részleg most a Microsoftnál, a bevétel (konstans árfolyamon) 11 százalékkal emelkedett, 6,34 milliárd dollárt tett ki, ebből 2,58 milliárd volt az üzemi eredmény. A szerveres termékek ( és a felhős szolgáltatások bevétele 10 százalékkal nőtt, a vállalati szolgáltatások még ezt is meg tudta haladni 16 százalékos növekedéssel – írja a hwsw.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?