Várják a romániaiakat epret szedni Spanyolországba

Nyolcszáz munkahelyet hirdetett meg a Maros megyei munkaerőelosztó ügynökség Spanyolországba. A hivatal közleményében kifejti, a 800 munkahelyet az úgynevezett eperszedőknek tartják fenn.

A 18 és 40 év közötti jelentkezőket január második felében választják ki, a munka februártól körülbelül három hónapos időtartamra vonatkozik. Naponta hat és fél órát kell dolgozni, heti 39 órában – tájékoztatott Gheorhge Ștef, a hivatal ügyvezető igazgatója. Azokkal a személyekkel, akik 2015-ben már dolgoztak a Surexport céggel, egyéni szerződést kötnek, nekik nem szükséges részt venniük egy újabb válogatáson.

A spanyolországi munkáltató napi 40 euró bruttó jövedelmet ajánl, amit kéthetente utal a munkavállaló bankszámlájára. A jövedelem után 2 százalékos adót kell fizetni, illetve 113 euró társadalmi biztosítást. A szállásról a munkáltató gondoskodik, amiért a munkavállalónak napi 1,6 eurót kell fizetnie, a szállítás is hasonlóképpen lesz megoldva. A próbaidő 15 nap, ami alatt bármely fél következmények nélkül felbonthatja a munkaszerződést.

Akiket érdekel a munkalehetőség, a Maros megyei munakerőelosztó hivatalban jelentkezhet. A jelentkezési iratcsomónak tartalmaznia kell: a személyazonossági másolatot, a román nyelvű Europass típusú önéletrajzot, iskolai végzettséget igazoló okiratot, egészségügyi orvosi igazolást, hogy munkára alkalmas, valamint egy eredeti igazolást, hogy korábban nem követett el bűncselekményt.

Kapcsolódók

Kimaradt?