A magyarokénál több szabadnapjuk van a romániai alkalmazottaknak

Nagy különbség van a munkaszüneti napok száma között az egyes államokban. Az indiai dolgozók rendelkeznek a legtöbb szabadnappal. Magyarországot még Szlovákia és Románia is megelőzi – írja a Pénzcentrum.

Indiában a legmagasabb a szabadnapok száma: az ázsiai ország átlagosan 21 munkaszüneti nappal vezeti a listát, de egyes tagállamaiban akár ennél magasabb is lehet ez a szám.

Kínában is számos hosszú hétvégével rövidítik a munkanapokat, a világ legnépesebb államában 17 napot pihenhetnek a dolgozók egy évben. Európán belül Litvánia és Svédország vezeti a listát 15 ünnepnappal. A környező országok közül Szlovákiában van a legtöbb ünnepnap: 14.

Őket az osztrákok 13 nappal, a finnek pedig 12 nappal követik. Olaszország, Dánia és Franciaország is megelőzte a magyarokat, az Egyesült Államokban, Lengyelországban és Romániában eggyel több napot pihenhetnek a munkavállalók, mint az anyaországban.

Magyarországon mindössze 10 állami munkaszüneti nap van, bár az uniós átlag 10-13 nap. Az Egyesült Királyságban és Kanadában ennél is kevesebb, csupán 8 napot pihenhetnek. Az idei romániai munkaszüneti napokról itt olvashat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?