Vasile Dâncu: nincs okunk dicsekedni a gazdasági növekedéssel

A román gazdaság növekedése nagyon jól mutat a statisztikákban, de nem jár együtt a fejlődéssel, így valójában semmit sem ér – jelentette ki hétfőn Vasile Dâncu.

A miniszterelnök-helyettes az Európai Bizottság bukaresti képviselete által szervezett integrált vidékfejlesztési konferencián beszélt erről hétfőn. Kijelentése a Ponta-kormány kritikájaként is értelmezhető, mert a volt a miniszterelnök többször is kérkedett a jó gazdasági mutatókkal. A bírálat azért is figyelemre méltó, mert Dâncu korábban a Szociáldemokrata Párt (PSD) meghatározó politikusa volt.

„Kérkedünk a gazdasági növekedésről szóló statisztikákkal, de ez fejlődés nélküli növekedés. A fejlődés nélküli növekedés pedig nem az embereket és a jövő szolgálja, ez olyan fejlődés, amely felemészteni az erőforrásainkat. Pozitív dinamikát sugall, de valójában nem ér semmit” – idézte a Mediafax a kormányfő-helyettest.

Dâncu fordulópontnak nevezte a 2016-os évet, szerinte jövőre megváltozhat Románia iránya. „Egy év alatt nem változhat meg az ország, ám az iránya igen. Egy új projekt körvonalazásához gyűlhetnek össze energiák” – mondta miniszter.

Kapcsolódók

Kimaradt?