Szabad préda lesz a Negro cukorka

Jövő év elején lesz eladó a Negro és vele együtt a győri gyártóüzem is - írta a faktor.hu. A híres magyar cukorkát a Mondeléz Hungária Kft. készíti, de szerintük már nem illik bele a globális növekedési tervükbe.

A Negro gyártását addig folytatják, amíg vevő nem akad rá. „Nem számolunk azzal, hogy nem tudjuk eladni. Tudjuk, hogy a Negro a magyaroknak egy nagyon fontos termék. Éppen ezért bízunk abban, hogy a 2016 elejétől árult brandre valamelyik piaci szereplő azonnal lecsap. Szeretnénk mi válogatni a vevők közül” – közölték.

A Negro cukorkát feltalálójáról, Pietro Negro-ról nevezték el. Az 1920-as években a keménycukorka-gyártás melléktermékét, a törmelékcukrot használta alapanyagként. A Negro cukor teljes összetétele ma is ugyanolyan szigorúan őrzött titok, mint például a Coca-Cola receptje. A fekete negró cukorkában felismerhető az édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) jellegzetes íze. Számos ismert színész, énekes ezzel ápolta torkát fellépés előtt és után. Karády Katalin, az akkori díva föl nem lépett volna Negro nélkül, Jávor Pál is igen kedvelte. 

Kimaradt?