Októberben zajlik a XXIV.Közgazdász Vándorgyűlés

Október 9-11. között Marosvásárhelyen szervezi meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság a XXIV.Közgazdász Vándorgyűlést.

Csatlós Pál, az RMKT alelnöke elmondta, az elmúlt huszonnégy évben az Társaság arra törekedett, hogy minél jobban össze tudja fogni a romániai magyar közgazdászokat. A Vándorgyűlés egyik legfontosabb eredménye, hogy olyan fórumot biztosít a magyar közgazdászok, illetve közgazdaság iránt érdeklődők számára, ahol neves szakemberekkel együttműködve láthatnak bele az erdélyi gazdasági életbe.

Az idei konferencia fő témája a kis- ésközépvállalkozások versenyképessége a globalizált világban, erre a témára pedig azért esett választás, mert ezek a vállalatok képezik a gazdaság gerincét.

 A plenáris ülésszak előadói: Peter Frank amerikai író, publicista, üzleti tanácsadó; Czakó Erzsébet, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karának professzora; Dr. Nagy Ágnes, a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja; Lázár Ede, a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok karának dékánhelyettese; Papp Szentannai György, a Medline tulajdonosa és Szécsi Kálmán, az RMKT elnöke.

A plenáris előadásokmellett öt szekcióban több, mint húsz előadó prezentációját hallgathatják majd meg arésztvevők. Elhangzott, hogy a Vándorgyűlés évek óta együttműködik az erdélyi magyarfelsőoktatási intézményekkel, idén fő intézményi partnere a Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara. Emellett a találkozó partnere a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, és Maros Megye Tanácsa.

Kimaradt?