Felkérték az infrastruktúra-fejlesztő egyesület tevékenységének szervezésére Szőke Domokost

Szőke Domokos tisztségéből felfüggesztett csíkszeredai alpolgármestert kérte fel a Hargita Megyei Helyi Infrastruktúra-fejlesztési Egyesület a szervezet tevékenységének szervezésére. 

A megye összes városának részvételével 2002-ben közösen létrehozott Hargita Megyei Helyi Infrastruktúra-fejlesztési Egyesület ülésezett kedden Csíkszeredában. A szervezet alkotó önkormányzati vezetők megállapodtak: olyan problémákkal foglalkoznak majd, amelyeket önkormányzati jogi kereteik között nem tudnak megoldani, de az egyesületen keresztül erre lehetőség nyílhat. A lépések ez irányban a hónap végén sorra kerülő újabb értekezleten konkretizálódhatnak - kedden az irányról zajlott az egyeztetés.

A keddi ülésen a tagság felkérte Szőke Domokost, a tiszségéből felfüggesztett csíkszeredai alpolgármestert a szervezet tevékenységének szervezésére. A következő ülést szeptember végére tervezik.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) június 17-én emelt vádat Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester ellen.  A Hargita Megyei Törvényszék döntése értelmében Szőke Domokos alpolgármester hatósági felügyelet alá került, ami azt jelenti, hogy továbbra sem folytathatja munkáját a polgármesteri hivatalban - újabb tárgyalás az ügyükben szeptember 14-én lesz.

A szervezetnek tagja Hargita Megye Tanácsa és a megye kilenc városa: Balánbánya, Borszék, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Maroshévíz, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Tusnádfürdő. A keddi ülésen elhangzottakról kiadott közleményben Hargita Megye Tanácsa sajtószolgálata jelzi:  Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke szerint ez az egyesület az együttműködés motorja kell hogy legyen annak érdekében, hogy munkahelyek létesüljenek, és minél több szakembert képezzenek a megyében, ezáltal pedig a fiatalokat itthon maradásra ösztönözzék. 

A keddi megbeszélésen részt vett Mik József polgármester (Borszék), Nagy Zoltán alpolgármester (Gyergyószentmiklós), Brezovszky György Ádám polgármester (Balánbánya), Molnár Tibor alpolgármester (Szentegyháza), Rafai Emil polgármester (Székelykeresztúr), Puskás Emese, a fejlesztési igazgatóság tanácsadója (Székelyudvarhely), Hargita Megye Tanácsa részéről pedig Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér alelnök, Zsombori László beruházási vezérigazgató és Barabás Csaba, a beruházásvonzási iroda vezetője.

Kimaradt?