Már augusztusban érkezhet a következő segély Görögországnak

Görögország a harmadik segélycsomag első részletét még augusztusban megkapja, ennek összege 23 milliárd euró lesz – közölte a pénzügyi terveket ismerő, név nélkül nyilatkozó forrás csütörtökön.

A Reutersnak nyilatkozó forrás szerint a segélycsomag együttes értéke 91,7 milliárd euró. Ebből 85,5 milliárd euró a tényleges segély és további mintegy 6,2 milliárd euró a privatizációból származó bevétel 2018-ig. Az Európai Bizottság képviselője csütörtökön bejelentette, hogy átadta az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácsnak a Görögországnak folyósítandó harmadik segélycsomaggal kapcsolatos megállapodástervezetet. Az Európai Tanács döntése előtt, péntek délután az euróövezet pénzügyminiszterei rendkívüli ülést tartanak, hogy határozzanak a segélycsomagról.

Kedden a görög pénzügyminisztérium azt közölte, hogy Athén a hároméves segélycsomag minden részletében megállapodott a hitelezőkkel. Ezt később az Európai Bizottság szóvivője is megerősítette. Azt mondta, hogy szakértői szinten megszületett a megegyezés, most a politikusokon a sor, hogy pontot tegyenek az ügy végére.

Kapcsolódók

Kimaradt?