Tovább tart egy évvel az orosz importtilalom

Egy évvel meghosszabbította az orosz kormány az egyes nyugati országokból származó élelmiszerek importjára vonatkozó korlátozások hogy elrendelte egy évvel való meghosszabbítását - írja az MTI. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, hogy már aláírta az erről szóló rendeletet.

Ezzel Putyin arra reagált, hogy az Európai Unió a héten január végéig meghosszabbította az ukrajnai konfliktus kapcsán Oroszország ellen elrendelt szankciókat. Az EU tavaly júliusban döntött a szankciókról, amik korlátozzák egyes orosz bankok és vállalatok hozzáférését az európai tőkepiachoz, tiltják a fegyverek és a katonai jellegű végfelhasználásra szánt, egyébként kettős rendeltetésű termékek és bizonyos energetikai technológia exportját Oroszországba.

Válaszul tavaly augusztus 6-án Vlagyimir Putyin orosz államfő aláírta azt az utasítást, amellyel embargót hirdetett az élelmiszerek behozatalára az Európai Unió tagállamaiból, valamint Norvégiából, Kanadából, az Egyesült Államokból és Ausztráliából. Az embargó egyebek között a marha-, disznó, és csirkehúsra, valamint gyümölcsökre, sajtokra, tejtermékekre, összesen csaknem 9 milliárd dollár értékű termékre vonatkozik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?