Angliából visszavonul és Kínába készül a Fornetti

Folyamatos a tengerentúli érdeklődés és Kína is ígéretes piacnak tűnik – mondta a Világgazdaságnak Palásti József, a Fornetti tulajdonosa. A lapnak arról is beszélt, hogy brit projektüket viszont leállították, amelyben több körülmény is közrejátszott.

Ma már közel dupla akkora a Fornetti forgalma, mint a legrosszabb válságévben volt, ez is a termékfejlesztés fontosságát mutatja – mondta a VG-nek Palásti József tulajdonos. Azt mondta, most egy újabb hét-tíz éves fejlesztési ciklus előkészítésén dolgoznak nemzetközi szakértők bevonásával.

Arra a felvetésre, hogy mintha nem sikerült volna a Fornetti piacra lépése az Egyesült Királyságban, Palásti azt mondta, az ottani megjelenésük egy pilotprojekt volt és több körülmény együttállása okozta, hogy leállították – például hogy nem kaptak olyan színvonalú háttérszolgáltatásokat megfelelő áron, amelyek a tevékenységükhöz kellettek. De nem vonultak ki végleg az Egyesült Királyságból, csak most más irányba tekintgetnek – tette hozzá.

A tulajdonos szerint a tengerentúli érdeklődés folyamatos és Kína is ígéretes piacnak tűnik. Nagy érvágás volt viszont az orosz–ukrán válság a Fornettinek, e két országban ugyanis szerinte már teljesen kiépített állásokkal rendelkeztek, amit a történelem felülírt.

Kapcsolódók

Kimaradt?