Fővárosi szakmai utat szerveztek háromszéki fiatal közgazdászok

A Junior Business Club egyesület június 9-én második alkalommal szervezett szakmai utat Bukarestbe. A fiatal vállalkozók, közgazdászok az Energetikai, Kis- és Középvállalkozások Minisztériumát, a Parlamentet és a Román Nemzeti Bankot látogatták meg.

A rendezvény célja az volt, hogy a több mint harminc Kovászna megyei vállalkozó szellemű fiatal betekintést nyerjen az említett gazdasági intézmények történetébe, aktuális problémáiba és pályázati lehetőségekbe.

Az Energetikai, Kis- és Középvállalkozók Minisztériumában, Elena Şoavă, a  vállalkozásfejlesztő hatóság irodavezetője tartalmas előadással fogadta az érdeklődőket, aktuális pályázati lehetőségekről számolva be.

A Parlamentben Imre Melinda, az RMDSZ szenátusi frakciójának tanácsosa fogadta a csapatot. Teremről-teremre haladva érdekes részleteket, kis „titkokat” mesélt az ott történő dolgokról. Lehetőség volt bejutni a szenátus termeibe is. A későbbiekben Klárik László-Attila szenátor köszöntette a JBC résztvevő csapatát, ahol az egyesület tevékenységét értékelte.

Később Alexandra Savencu, a Romániai Fiatal Vállalkozók Országos Szövetség képviselőjeként ismertette a kis- és középvállalkozók számára kiírt pályázati lehetőségeket.

A Román Nemzeti Bankban Ruxandra Onofrei történeti áttekintéssel indított, majd körbevezetett az épületben ahol régi érméket, pénzjegyeket és páncélfiókokat mutatott be, emellett pedig olyan termeket, ahol régen üléseztek a nemzeti bank képviselői, vezetői. Olyan páncélszobába is betekinthettek a látogatók, ahol több mint 3 millió euró értékben voltak aranyrudak és érmék.

Kimaradt?