A következő öt évben ezekkel a diplomákkal lehet legjobban keresni

Egy brit fizetéseket összehasonlító oldal összeszedte a 14 legnagyobb bevételt hozó egyetemi szakot. 55 ezer személy adataiból arra jutottak, hogy az első helyen a közgazdaságtan áll.

A diploma megszerzése utáni öt évben átlag 45 ezer fontot keresnek Nagy-Britanniában. A második a jog 42 ezer fonttal. A dobogó harmadik fokára a matematika és a statisztika fért fel 39 ezer fonttal.

Ezeket követi: a kémia és a természettudományok (38 ezer font); a pénzügy és a számvitel (37 ezer font); a mérnöki szakok (37 ezer font); az informatika (37 ezer font); az egészségügyi szakok (36 ezer font); a történelem, földrajz és politikatudomány (34 ezer font); az élő nyelvek (34 ezer font); a filozófia (32 ezer font); az angol irodalom (31 ezer font); valamint a design és a képzőművészeti szakok (25 ezer font).

A brit átlagkereset egyébként 26,5 ezer font, úgyhogy igencsak megéri az egyetemet elvégezni. Főleg, ha a diploma megszerzése utáni 15 évet nézzük. A pénzügyeseknek például addigra megháromszorozódik a fizetésük, és így van ez több más szak esetében is. Bővebben erről a Telegraph cikkében olvashat.

Kimaradt?