Európa az okostelefonok paradicsoma lett

Az Ericsson legfrissebb Mobilitási Jelentése szerint az európai országokban az elmúlt két évben csaknem kétszeresére nőtt az okostelefonok penetrációja a háztartásokban. Kelet-Európa fejlődő piacain a háztartásokban megháromszorozódott az okostelefon penetráció.

A nagyon fejlett piacokon ugyanakkor, mint az Egyesült Királyság vagy Svédország, ez a szám már meghaladta az asztali számítógépekét. A táblagépeket elsősorban az okostelefonokkal párhuzamosan használják, így ezek penetrációja is jelentős növekedést mutat, a 2012-ben mért mindössze 18%-hoz képest 2014-ben már megközelítette az 50%-ot – írja a Hír24.

2020 végére Európában a mobilforgalom eléri majd a havi 6,2 ExaByte-ot (EB) - ez körülbelül a nyolcszorosa a 2014. évi forgalomnak. Az elkövetkező években a mobil hangforgalom enyhe növekedése várható, ez azonban szinte semmiféle hatással nem lesz a teljes mobilforgalom nagyságára. A mobil adatforgalom továbbra is egyenletesen emelkedik, és 2014-ben 50%-kal nőtt az előző évhez képest.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?