Csökkent az Android népszerűsége

Bár nőttek az első negyedévben az androidos okostelefonok eladásai, piaci részesedésük csökkent, míg az iOS operációs rendszer köré épülő iPhone-ok immár a harmadik egymást követő negyedévben növekedő forgalmat könyvelhetnek el.

Az okostelefon piac az első negyedévben 19,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest a Gartner adatai szerint: világszerte összesen 336 millió készülék talált gazdára.

Az Android mobil operációs rendszer piaci részesedése 1,9 százalékkal 78,9 százalékra csökkent az egy évvel korábbihoz képest, miközben az iOS-é 15,3 százalékról 17,9 százalékra emelkedett - írja a computerworld.hu.


Ha a Samsung és az Apple küzdelmének fejleményeire tekintünk, láthatjuk: azt követően, hogy 2014 negyedik negyedében az iPhone 6 meredeken felfutó eladásai az élre röpítették az Apple-t, az idei első negyedévben a Samsung visszavette a vezetést. A koreai gyártó 81,1 millió okostelefont értékesített az időszakban, szemben az Apple 60,2 millió készülékével. Azonban az egy évvel korábbi 40 millióhoz képest 20 millióra apadt a két cég eladási darabszámai közötti különbség.

Kimaradt?