Ausztrália a világ legdrágább országa

A Deutsche Bank éves elemzése – melynek során összehasonlítja a világ országaiban a vásárlóerőt – szerint az elmúlt év árfolyamváltozásait is figyelembe véve a világ legdrágább országa Ausztrália, a legolcsóbb pedig India.

A Deutsche Bank elemzése szerint az erős dollár ellenére Amerikában vásárolhatunk legolcsóbban iPhone 6-ost, körülbelül 650 dollárért, az Apple okostelefonja például Brazíliában több mint ezer dollárba kerül. Ugyancsak Amerikában érdemes Levi’s 501-es farmert venni, ott csak 50 dollár körül mozog az ára, míg például Szingapúrban, Hong Kongban és Kínában akár dupláját is elkérhetik ugyanazért a nadrágért – írja a theguardian.com.

Az Adidas Super Star 2 cipő Brazíliában a legolcsóbb, kicsit kevesebb, mint ötven dollár, míg Németországban és Franciaországban akár 130 dollárt is fizethetünk egy párért.

Az indiai férfiak vághatnak legolcsóbban hajat a világon: Delhiben 2.40 dollárért, míg Mumbaiban 3.70 dollár egy hajvágás, a zürichi férfiaknak akár 50 dollárral is megkönnyebbítheti pénztárcájukat egy látogatás a fodrászhoz.

Szingapúrban elég sokat kell spórolni egy autóvásárláshoz, hiszen ott a legdrágább a személygépkocsi, egy Volkswagen Golf 112 818 dollár, Moszkvában egy Golfért csak 14 092 dollárt kell kiadni, míg Mumbaiban 11 345 dollárt.

Valószínűleg az indiaiak nincsenek rászorulva, hogy torrent-oldalakon szerezzék be a filmeket, hiszen egy mozijegy ára majdnem ötször olcsóbb, mint például Zürichben, ahol 19.70 dollárért ülhetünk be egy filmszínházba.

A romantikázni vágyóknak ugyancsak India a legtökéletesebb helyszín, ahol a hétvégi kiruccanás és egy randi költsége is a legalacsonyabb. Az előbbiért Mumbaiban 508 dollárt, Delhiben 457 dollárt kelt elköltenünk, az utóbbi Mumbaiban csak 24.70 dollár. A Deutsche Bank szerint a randi-költségbe a taxizás, McDonald’s hamburger, üdítő, mozijegyek és egy-egy üveg sör tartozik. Ezt figyelembe véve Tokió (104 dollár), Wellington (100 dollár) és San Francisco (105 dollár) a legdrágább randi helyszín.

Kimaradt?