Borbély: az RMDSZ kiemelten foglalkozik a kkv-k támogatásával

Szilágy megye kis és közepes vállalkozóival, valamint a helyi szakmai tanácsadó cégek képviselőivel egyeztetett pénteken Zilahon Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke, Erdei Doloczki István parlamenti képviselő, Szávics Petra pályázati szakértő és Szoboszlai Attila, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöke.

A beszélgetésen, amelyen több mint 50 szilágysági vállalkozó vett részt, Borbély László elmondta: a vállalkozói szektor előtt fontos időszak nyílt meg, hiszen beindult egy újabb hat éves európai uniós költségvetési ciklus, amelyben a KKV-k, és az általuk biztosított munkahelyteremtés, kiemelt helyen szerepel.

 „Ezt a lehetőséget minden helyi vállalkozónak meg kell ragadnia, mert végre eljött az idő, amikor nem feltétlenül a nagy befektetések jelentenek előnyt, hanem az innovatív, a kreatív vállalkozások. Szilágy megyében, a magyar lakta vidékek, települések sokat fejlődtek az elmúlt években, és a ma tapasztalt vállalkozókedv azt bizonyítja, van akarat ezen fejlesztések továbbvitelére. Az Európai Unió változtatott elképzelésén, és olyan új ötleteket kíván támogatni, amelyek előre viszik a vállalkozásokat. Mi több, már direkt Brüsszeltől is igényelhetőek a támogatások, nem kell átmenni a romániai intézmények hálózatán” – hangsúlyozta a beszélgetésen Borbély László.

Hozzátette, az RMDSZ mindig is kiemelt figyelmet szentelt a romániai magyar kkv-k helyzetének, ezt bizonyítja a kis- és közepes vállalkozásokat támogató kedvezménycsomagot tartalmazó Kogălniceanu-kártya is, amelyet a Szövetség javaslatára és közreműködésével dolgozott ki a román kormány, vagy az Erdély 2020 – a szülőföld fejlesztési terve is.

A találkozón az új adótörvénykönyvre is kitértek, amelynek ugyan vannak negatívumai, de mindezek ellenére, pozitív intézkedést jelentene a KKV-k számára.

 

Kimaradt?