Csak munkanélkülieket hagy maga után a Kovásznáról kivonuló Pepsi

Május elsejétől bezár Kovásznán a Vitarom Impex Kft. által működtetett Pepsi-palackozó üzem - jelentette be sajtótájékoztatón Kelemen Tibor.

A munkaerő ügynökség igazgatója szerint négy alkalmazottnak már március végén felbontják a munkaszerződését, további 65 kovásznai májustól marad állás nélkül. Kelemen úgy tudja, a belső szabályzat értelmében az elbocsátott alkalmazottak végkielégítést kapnak. A vállalat vezetői azzal indokolják az átszervezést, hogy tíz év alatt sem sikerült nyereségessé tenni a vállalkozást - írja a marosvasarhelyiradio.ro.

Bukarestben olcsóbb lett volna az üdítő palackozása, ám amikor munkapontot létesítettek Kovásznán abban bíztak, hogy fel tudják használni a természetes ásványvizet. Az erős, jellegzetes ízű borvizet nem tudták az üdítőhöz keverni, az ásványvíz palackozással pedig nem tudták felvenni a versenyt, az árakat nagyon alacsonyan tartó konkurenciával. 

Így a Valea Izvoarelor néven piacra dobott borvizük nem bizonyult sikertörténetnek. A kovásznai üzemben három váltásban dolgoznak, a gyárat 2004-ben létesítették, akkor hétmillió dolláros befektetésről beszéltek.

Kimaradt?