Ennyien ebédelnek naponta vendéglőben Romániában

Románia felnőtt lakosságának mindössze két százaléka fogyasztja el naponta vendéglőben (éltelbárban, kifőzdében stb.) ebédjét, 20 százalék pedig hetente akár háromszor is üzletben vásárolt készételt ebédel.

A GfK Románia étkezési szokásokról készített felmérésének eredményei szerint a 15-24 év közötti bukaresti, illetve a nagyobb városokban élő fiatalok az átlagnál kétszer gyakrabban étkeznek a házon kívül. A naponta legalább egyszer vendéglőben étkezőknek 4000 lej feletti havi jövedelmük van..

Az Agerpres által idézett felmérés szerint hamburgert, shaormát, sült csirkét és sültkrumplit árusító gyorséttermeket kedvelik a fogyasztók akkor, amikor út közben is elfogyasztható ételt akarnak vásárolni. A megkérdezettek 50 százaléka az utóbbi 4 hétben legalább egyszer betért egy gyorssétterembe.

A 25-34 év közötti fiatalok közül a férfiak a gyorséttermeket, míg a hölgyek a pékségeket és a pereceseket kedvelik. Ezek utóbbiak a közepes, 50-200 ezres lakosú településeken a legnyereségesebbek.

A pizzériák a fiatalabbak és az átlagnál jobban keresők körében népszerűek, az olaszos lepényeket a 18-24 év közötti, nagyobb városokban élők eszik legszívesebben.

Kimaradt?