Kovászna megye: díjazzák a legeredményesebb cégeket

Tizenkilencedik alkalommal díjazza a legeredményesebb háromszéki cégeket a Kereskedelmi és Iparkamara. Édler András a kamara elnöke arról tájékoztatott, hogy a tavalyi könyvelési mérlegek alapján, többek között a nettó forgalom, a nyereség, a humán erőforrás hatékonysága, a befektetett tőke teljesítménye alapján rangsorolták azokat a háromszéki vállalkozásokat, melyek kiemelkedő eredményeket értek el. A 4890 aktív cég közül 1291 felelt meg az elbírálási kritériumoknak, ami közel 10 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbi helyzethez képest.Edler-Andras

Végül 829 kiemelkedően teljesítő cég kerül bele a legeredményesebb háromszéki vállalkozások katalógusába, ezek tavaly összesen közel 3031 millió lejes forgalmat értek el, amely Kovászna megye üzleti forgalmának 60,9 százalékát jelenti. Édler András rámutatott: a legsikeresebb háromszéki vállalkozók tavalyi üzleti forgalma 20 százalékkal növekedett a 2010-es évhez képest. A toplistás vállalkozások összesen 17 678 munkahelyet biztosítottak, 1 017 munkahellyel kevesebbet, mint az azt megelőző esztendőben.

Egyre több a díjátadó iránt érdeklődő vállalkozó

A Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara november 2-ig várja azon cégvezetők jelentkezését, akik részt szeretnének venni a jövő hónap közepén sorra kerülő díjátadó ünnepségen. Az eddigi visszajelzések alapján 93 vállalkozás képviseletében 137 személy jelezte részvételét, ami 30 százalékkal több mint tavaly – mondta Édler András, aki szerint ez azt jelzi, hogy a háromszéki vállalkozók pozitívan értékelték a kamara élén történt változást.

A Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara november 15-én szervezi a díjátadó gálát, ez alkalommal a vállalkozók körében adománygyűjtést is szerveznek Dani Kinga sportoló megsegítésére.

Kimaradt?