Rövidesen döntenek a csíkcsicsói repülőtér ügyében

Előkészítik a vonatkozó tanácshatározatot Hargita Megye Tanácsánál a Hargita megyei repülőtér nemrég elkészült fejlesztési koncepciója alapján, a törvény által előírt közvita lejárta után – hangzott el a csíkszeredai megyeházán kedden tartott megbeszélésen.

Mint ismert, Hargita Megye Tanácsa arról folytat konzultációsorozatot szakemberekkel, vállalkozókkal, önkormányzatokkal, hogy a csíkcsicsói füves repülőteret miként fejleszthetnék olyan szintre, Hargita Airport néven, hogy kisgépekkel légi összeköttetést teremtsenek Székelyföld és Budapest között. Ezeknek az egyeztetéseknek az eredménye a fejlesztési koncepció, amelyet a megvalósíthatósági tanulmány követne, ennek elkészítésére keres támogatót a megyei tanács.

Borboly Csaba megyeelnök a keddi megbeszélésen elmondta, hogy nemcsak a csicsói pályában gondolkodnak, hiszen a FIDIBE (Innovatív vállalkozási parkok kialakítása az innováció és vállalkozásfejlesztés ösztönzésére a Délkelet-európai térségben) projektben már 2009-ben foglalkoztak a kérdéssel, és a pályázat révén készült tanulmányban a Székelyudvarhely melletti Cekend-tetőn és Gyergyószárhegyen lévő repülőtér fejlesztése is megjelenik.

„Egymást erősítő elképzelésekre van szükség, a megyei tanács pedig ezek mellé áll, mert nem szeretnénk ölbe tett kézzel ülni addig, amíg Székelyföldet autópályák keresztezik, hiszen ez egyelőre távoli álom. Egy repülőtér megvalósítása viszont hamarabb valósággá válhat, ha van rá kellő akarat” – jelentette ki Borboly Csaba. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?