Mintegy 22 millió eurót költöttek a románok panziókban

Az ország mintegy 140 ezer lakosa 100 millió lej fölötti összeget költött a téli ünnnepek idején – olvasható a Mediafax hírügynökség oldalán. A tavalyhoz képest ez a, mintegy 22 millió eurós összeg átlagban 5 százalékos növekedést jelent. A vendéglátóipari egységes a szilveszter éjszakáján körülbelül 80 százalékban foglaltak voltak, míg a karácsony éjszakáján 65 százalékos volt a telítettség.

A vidéki panziókban töltött idő családonként körülbelül 4 napos volt karácsony környékén, az újév körüli napokban pedig 5 napos. Karácsonykor 60 ezer turista tölötte vendéglátóiparban az ünnepet, míg szilveszterkor 80 ezren. A szállással és étkezéssel kapcsolatos költségek átlaga 800 lej körül mozog fejenként.

A luxusajánlatok közt viszont szerepeltek 4000 lejes ajánlatok is, ezért 4 éjszakás, félpanizós ellátás járt az érdeklődőknek, beleértve az ünnepi vacsorát, illetve wellness szolgáltatásokat is.

A legtöbb turista Brassót és környékét célota meg, de sokan töltötték a téli ünnepeket a Fehér megyei Lepusban, Máramarosban, Szeben környékén, Bálványoson, illetve Bukovinában is.

Kimaradt?