Öt nap múlva megnyílik a sztráda Nagylak és Pécska között

A tervek szerint december 18-án nyitják meg a forgalom előtt a Nagylak–Arad autópálya Nagylak és Pécska közötti 22 kilométeres szakaszát – írja az aradihirek.ro.

Adrian Adler projektigazgató a Mediafax hírügynökségnek nyilatkozva mondta el, hogy az építkezési munkálatok befejeződtek, már csak az utolsó simításokat végzik, és ha még nincs is végleges formában a sztrádaszakasz, december 18-án átadják a forgalomnak.

A sztrádát egyelőre csak a személygépkocsik, autóbuszok és a 7,5 tonnánál kisebb súlyú tehergépjárművek használhatják. Az ennél nagyobb kamionok továbbra is a 7-es számú országúton közlekednek, mivel az autópálya legfeljebb csak jövő júniusban csatlakozhat a magyarországi M43-as autópályával.

Ám amúgy is határátkelőt egyelőre nem építettek a sztrádán, mert a munkálatok 2011-es megkezdésekor azt hitték az illetékesek, hogy a befejezésre Románia már a schengeni övezet része lesz, így nem szükséges majd a vámkezelés és a határőrizet. Bár a határidő másfél évet csúszott, a schengeni csatlakozás még most sincs kilátásban.

Az új szakasz a nagylaki felhajtótól a pécskai lejáróig használható majd, a Pécsak és Arad közti 17 km-es rész befejezése még késik – teszi hozzá az Arad megyei magyar nyelvű portál. 

Kapcsolódók

Kimaradt?