Meg sem állunk az 5 lej alatti benzinárig?

Szerda este már 5,36 lejes literenkénti áron is lehetett tankolni 95-ös ólommentes benzinnel Romániában. A money.ro gazdasági portál szerint nem kizárt, hogy az üzemmanyag ára jóval 5 lej alá csökkenjen.

Az olajtársaságok sorozatos árleszállításának következtében a Gazonline.ro adatai szerint több romániai kútnál már 5,40 lejes literenkénti áron lehet benzinnel tankolni. A Petrom töltőállomásainál szerda este 5,37 lejbe került a 95-ös oktánszámú ólommentes benzin.

A money.ro nem tartja kizártnak, hogy az üzemanyag ára a közeljövőben az üzemanyag ára 5 lej alá csökkenjen, hiszen a legutóbbi egy hét alatt 12 banival lett olcsóbb a benzin Romániában, és a tendencia folytatódni látszik. Ha a nyersolaj világpiaci ára követi a jelenlegi csökkenési trendet, az üzem anyag ára a jövő év elejére még a 4 lejt is megközelítheti – írja a gazdasági portál.

Felidézik, hogy az egyik legnagyobb olajkonszern, a Canadian Natural Resources igazgató szerint a nyersolaj ára akár 30-40 dollárra csökkenthet hordónként. „Volt már 35 dollár is egy rövid időre 2008-ban” emlékeztetett Murray Edwards. A múlt héten a nyersolaj hordónkénti ára 8 dollárral csökkent, 66 dollárra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?