Visszatér Romániába a Burger King gyorsétterem-lánc

Három év után visszatér a román piacra a Burger King gyorsétterem-lánc, amely 2008-ban már egyszer megpróbálkozott azzal, hogy megvesse lábát az országban. Akkor összesen 8 üzletet nyitottak, de a rossz piaci mutatók miatt 2012-ben kivonultak az országból.

A Burger King most megalapította a közép-kelet európai fejlesztési részlegét, amelynek feladata, hogy Romániában, Görögországban, Olaszországban és Lengyelországban létrehozza, illetve növelje piaci részesedését. Az előbbi két országban nulláról kell kezdeni az építkezést, ugyanis a cég korábbi próbálkozásai sikertelenek voltak.

A Burger King világviszonylatban a McDonald’s legnagyobb riválisának számít, 11 100 éttermet üzemeltet az Egyesült Államokban és további 65 országban. Az anyavállalat kevés éttermet üzemeltet közvetlenül, a Burger King egységek többségének üzemeltetési jogát franchise rendszerben alvállalkozók gyakorolják. Az éttermek belső és külső kialakítását világszerte egységes arculat alapján végzik: az 1970-es évek Amerikájának hangulatát igyekeznek megteremteni a szín- és képvilág felhasználásával. Érdekesség: a világ második legnagyobb alapterületű Burger King étterme Budapesten, az Oktogonnál található meg. Amúgy Magyarországon összesen 30 Burger King üzemel.

A Burger King alapszendvicse a Whopper, amelyet 1957-ben vezettek be, és mára 1,6 millió darabot adnak el belőle naponta szerte a világon. Minden Whopper szendvics tartalmaz a zsemlén és a húspogácsán kívül uborkát, salátát, paradicsomot, hagymát, majonézt és ketchupot.

A Whopper szendvics alapváltozatán kívül minden étteremben kaphatók a Whopper Cheese (sajtos), Double Whopper (dupla), Western Whopper (bacon-barbecue) és a Chicken Whopper (csirkehússal). Ha az évek során eladott Whopper szendvicseket egymás mellé tennénk, ötször körbeérnék a Földet.

Kapcsolódók

Kimaradt?