Az év felvásárlására készül a Vodafone

Akvizíciós lehetőségeket fontolgat a Vodafone, a potenciális felvásárlási célpontok között lehet a kábelszolgáltató Liberty Global is, mely a magyar UPC anyavállalata.

A vállalatok egyesülésével egy olyan kommunikációs nagyhatalom jönne létre, melynek éves árbevétele meghaladná a 80 milliárd dollárt – írja a Portfolio.hu a Reuters-re hivatkozva. A Liberty Global azért lehet vonzó célpont a Vodafone-nak, mert jól kiépített kábelszolgáltató infrastruktúrája van sok európai országban. A Vodafone célja vezetékes szolgáltató infrastruktúra kiépítése Európában, vagy házon belül, vagy felvásárlások révén.

Távközlési piaci elemzők és iparági szakértők szerint a tranzakció jelentős szinergiákkal járhat. A költségszinergiák a Vodafone korábbi, kábelpiaci akvizícióiból kiindulva 17 milliárd dollárt tehetnek ki, míg a bevételi szinergiák további 8 milliárdot. A felvásárlási tárgyalások azután élénkültek fel a Vodafone-nál, hogy kiderült, a BT Group egyeztetéseket folytatott az EE vagy az O2 esetleges felvásárlásáról.

Kimaradt?