Az Apple bemutatta a világ legvékonyabb táblagépét

Csütörtök este leplezte le az Apple több újdonságát, köztük a világ legvékonyabb táblagépét.

Apple iPad Air 2 vékonyabb, gyorsabb és arany színben is megvásárolható, és ráadásul az alkotók felruházták a TouchID-vel, vagyis immár az ujjlenyomatunk segítségével is feloldhatjuk. Az Air 2 a világ legvékonyabb táblagépe, csupán 6,1 milliméterrel áll ki az asztallapból, és az iPhone 6-tal ellentétben a kamerája sem dudorodik ki a burkolatból.

A fémházban dolgozó Apple A8X processzor 40 százalékkal nagyobb számítási teljesítményt és az A7-et 2,5-szer felülmúló grafikus teljesítményt képes felmutatni.

A kijelző egy az egyben maradt a régiben, mindössze egy tükröződésgátló felülettel látták el, ami 56 százalékkal jobban teljesít, mint az elődmodell. Az Air 2 hátoldalán egy 8 megapixeles, f/2,4 kameramodul dolgozik, mellette csupán egy mikrofont találni, LED-villanó továbbra sincs. Mozgóképet 1080p FullHD felbontásban rögzít. Szoftveres téren megkapjuk az iPhone okostelefonokban megismert eye-candy funkciókat: készíthetünk sorozatfelvételt, 120 fps lassított videót, továbbá timelapse-et is.



A szelfikamerán is fejlesztettek egy keveset, sokkal akkurátusabb arcfelismerést, továbbá HDR videókat tesz lehetővé. Adatkommunikációs téren a Wi-Fi 802.11 ac szabványát kapjuk MIMO antennákkal megspékelve. Az akkumulátoros üzemidő az elődmodellhez hasonlóan jelen esetben is 10 órás. Az Apple iPad Air 2 ezüstben, szürkében és aranyban válik elérhetővé 499, 599 és 699 dolláros áron – tárhelytől függően. Az LTE még ehhez 130 dollárt ad hozzá.

 

Kimaradt?